Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Douane, sancties en exportcontrole

Douane, sancties en exportcontrole

Steeds veranderende regelgeving, wereldwijde handelsconflicten, toenemende globalisering: bedrijven die in verschillende landen ondernemen, hebben te maken met veel uitdagingen. Uitdagingen waarvoor u tijdig een oplossing wilt vinden, zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan. Onze advocaten werken op het snijvlak van fiscaal- en douanerecht en helpen u graag op weg. Door te zorgen voor duidelijke afspraken en, in geval van een geschil, te zorgen voor een oplossing.

Uw uitdagingen

Als u internationaal handel drijft van en naar de EU, heeft u te maken met een breed scala aan internationale wet- en regelgeving. Een greep uit de vraagstukken waar u mee te maken kunt hebben:

 • Hoe blijft u aan de continu veranderende internationale wet- en regelgeving voldoen?
 • Hoe krijgt u uw producten van en naar de EU geïmporteerd en geëxporteerd?
 • Hoe bereidt u de in- of uitvoer van producten voor volgens de internationale export controle en sanctiewetgeving?
 • Hoe zet u conform de lokale regelgeving een nieuw product op de markt?
 • Wat moet u doen bij een (onterechte) douaneclaim en hoe maakt u bezwaar?

In welke situatie uw onderneming ook terecht komt, u wilt weten wat uw rechten en plichten zijn. Ook over de landsgrenzen. Bijvoorbeeld wanneer het transport strandt bij de douane, u een douaneclaim ontvangt of er een conflict ontstaat met uw internationale partner(s). Want een geschil, groot of klein, kunt u met het juiste advies veelal goed oplossen en zelfs voorkomen.

Onze expertise

De advocaten douane, sancties en exportcontrole hebben veel kennis en ervaring op het gebied van:

 • Douane, sancties en exportcontrole (tariefindeling, douanewaarde, oorsprong)
 • Export controle
 • Sanctiewetgeving
 • Accijnswetgeving
 • AEO
 • Contracten en algemene voorwaarden
 • Incoterms®
 • Voedsel- en productveiligheid
 • Vervoersrecht
 • Verzekeringsrecht

Van het ontwerp van of advies over overeenkomsten, tot aan bijstand bij geschillen en procedures of arbitrage: bij ons kunt u terecht met al uw vragen over douanerecht en internationaal handelsrecht.

Met wie we werken

Onze klanten

Uitgelicht

Brochure Douane, sancties en exportcontrole

Steeds veranderende regelgeving, wereldwijde handelsconflicten, toenemende globalisering: bedrijven die in verschillende landen ondernemen, hebben te maken met verschillende uitdagingen. Uitdagingen waarvoor u tijdig een oplossing wilt vinden, zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan.

In deze brochure leest u:

 • met welke scala aan internationale wet- en regelgeving u te maken heeft
 • waarmee we u juridisch kunnen ondersteunen
 • verhalen en ervaringen uit de praktijk

  Klantverhalen binnen ons specialisme Douane, sancties en exportcontrole

  Kneppelhout advocaten - Douanerecht bij Van Uden Holding

  Douanerecht en Handel, industrie en logistiek bij Van Uden Holding

  Advisering compliance beleid en procedures ten aanzien van het Know Your Customer principe alsmede bemiddeling met de bank ...

  Team advocaten Douane, sancties en exportcontrole

  Advocaten die net zo goed vanuit de business denken, als vanuit het wetboek. Dat is ons handelsmerk. Niet simpelweg de regels opsommen, maar het recht toepassen in de context van uw onderneming. Zodat we samen (internationale) juridische problemen kunnen voorkomen én oplossen.

  Onze aanpak is multidisciplinair: het team wordt afgestemd op uw vraagstuk. Ook wanneer dit specifieke kennis van bijvoorbeeld verzekerings- of handelsrecht vereist, of extra Internationale ondersteuning kan gebruiken. Juridische kwesties in de douane, internationale handel en regelgeving hebben raakvlakken met handel, industrie en logistiek, ondernemingsrecht en soms ook met arbeidsrecht, intellectueel eigendom, en vastgoed- en omgevingsrecht. Dat is het voordeel van een full-service kantoor: we zijn zo klein als kan en zo groot als nodig is.

  Lees meer over ons

  Neem contact op

  We zijn benieuwd met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen. Vul onderstaand formulier in en ontvang direct advies.

   Tim Hesselink

   “Mijn fiscaal-juridische achtergrond en business ervaring brengt hele diverse vraagstukken op mijn pad, voor klanten uit de hele wereld. Maar welk dossier ik ook behandel, uiteindelijk is het vooral mensenwerk: goed luisteren, inleven en helpen. En dat maakt mijn vak ontzettend boeiend.”

   Tim Hesselink
   Partner, Advocaat

   Telefoon  +31 (0) 10 400 51 62
   Mobiel      +31 (0) 6 301 778 51
   Email        th@kneppelhout.nl