Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Handel, industrie en logistiek bij C.H. Robinson

Kneppelhout lawyers - Trade, industry logistics C.H. Robinson

Handel, industrie en logistiek bij C.H. Robinson

Afhandeling transportschade: juridische bijstand bij transportschadeclaims en geschillen met transporteurs.

“Hoe lossen we een transport schadeclaim zo snel mogelijk op, zodat de financiële impact zo klein mogelijk blijft?” Catelijne Engering, Director Legal bij C.H. Robinson.

Met 18 miljoen transporten per jaar is C.H. Robinson een van de grootste logistieke spelers van de wereld. Zij verzorgen voor grote (inter)nationale namen uit diverse sectoren het continentale en regionale vrachtvervoer. Ook ondersteunen zij hun klanten onder andere met consultancy en warehousing.

Als logistieke dienstverlener fungeren wij als tussenpersoon. Wij maken als makelaar’ een match tussen onze klanten met een transportvraagstuk, en ons netwerk van meer dan 76.000 transportbedrijven. Het komt wel eens voor dat er tijdens het transport onverhoopt schade aan de goederen ontstaat, bijvoorbeeld door een ongeluk. Wij vergoeden deze schade direct aan onze klanten en verhalen de kosten vervolgens bij de transporteur. Wanneer wij hier niet uitkomen, schakelen we hulp in van een externe juridisch adviseur. Advocatenkantoor Kneppelhout heeft ons al bij meerdere zaken bijgestaan, en met succes.”

De uitdaging

“Een transport schadeclaim verjaart veelal na een jaar, dus het is van groot belang dat er snel gehandeld wordt. En daar kunnen we bij Kneppelhout op rekenen.”

“Meestal handelen wij een transportschade direct af met onze klant en de betreffende transporteur. Recentelijk kwamen we er met de transporteur helaas niet uit. Ze wilden de schade niet vergoeden, terwijl deze verplichting duidelijk is geregeld in het CMR-verdrag. Gezien de verjaringstermijn van een jaar naderde, kreeg ik de zaak binnen bij ons op het Europees hoofdkantoor in Amsterdam. Door mijn eerdere goede ervaring met Kneppelhout, heb ik Marc Padberg en zijn team ingeschakeld voor deze zaak.”

“Onder druk van een gedane arbitrageaanvraag en een gesprek met de legal counsel van de transporteur is de zaak uiteindelijk tot een goed einde gekomen. Fijn dat er door Kneppelhout zo snel gehandeld werd, wegens de druk door de verjaringstermijn.” 

De dienstverlening

“Het is al vervelend genoeg om tegenover een samenwerkingspartner in de rechtbank te staan. Gelukkig konden we met behulp van Kneppelhout de zaak snel oplossen.”

“De expertise van Kneppelhout op het gebied van handel, industrie en logistiek maakt dat wij graag met hun advocaten samenwerken, vooral in het geval van transport schadeclaims. Marc Padberg staat in de transportwereld bekend als advocaat met de juiste expertise voor dit soort zaken. Wegens deze goede naam ben ik enkele jaren geleden bij Kneppelhout terechtgekomen.”

“Toentertijd was er behoefte aan een advocaat in verband met een geschil met een van onze transportpartners. In deze zaak, waarbij de goederen van onze klant waren gestolen tijdens het transport, heeft Marc Padberg voor ons in de rechtbank in Rotterdam gestaan. Ook in dit geval ging het om een claim richting de transporteur. Het is al vervelend genoeg om tegenover een samenwerkingspartner in de rechtbank te staan. Gelukkig konden we met de hulp van de advocaten van Kneppelhout de financiële impact zo klein mogelijk houden en de zaak met relatief weinig kosten oplossen.”

De samenwerking

“Door hun expertise en goede werk heb ik de advocaten van Kneppelhout al meerdere keren aanbevolen aan klanten of relaties.”

Catelijne: “De samenwerking verloopt altijd prettig. Ondanks mijn juridische achtergrond en functie vind ik het fijn dat de advocaten van Kneppelhout uitgebreid de tijd nemen om het proces en de voortgang duidelijk uit te leggen. De persoonlijke aanpak en het feit dat ik de advocaten gewoon even kan bellen voor een vraag, geeft mij veel vertrouwen. Ook de snelheid waarmee onze zaken, in ons voordeel, zijn afgerond draagt hier natuurlijk aan bij. Er wordt echt gekeken naar wat voor ons de voordeligste manier is om de zaak op te lossen.”

“Ik zou kunnen stellen dat Kneppelhout onze vaste juridische partner is voor transportgerelateerde vraagstukken. Ik heb hun advocaten dan ook al meerdere keren aanbevolen wanneer klanten of relaties juridische bijstand zochten voor handel, industrie en logistiek vraagstukken.” 

Artikelen en klantverhalen binnen dit specialisme