Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op
Ton Bendermacher

Ton Bendermacher

Of Counsel

Telefoon+31 (0) 10 710 46 02

Mobiel    +31 (0)6 218 112 18

Email       tb@kneppelhout.nl

Ontmoet Ton

Na 6 jaar Koninklijke Marine begon Ton in 1974 zijn carrière bij de Douane. Na een uitstapje naar Blauw, de Bijzondere Invordering, keerde hij in 1984, nadat Ton de verificateursopleiding van het Ministerie van Financiën had afgesloten, weer terug bij de douane waar hij heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van administratief gecontroleerde douaneregelingen. In 1992 maakte hij de overstap naar het gerenommeerde belastingadvieskantoor Meijburg & Co waar hij tot september 2018 nationale en internationale klanten adviseerde over elk aspect van de douanewetgeving.

Ton is gespecialiseerd in de Europese douanewetgeving en beschikt over een wel bijzonder ruime ervaring in het opzetten van douaneregelingen die in een gezamenlijk concept het correct afdragen van de belastingen bij invoer garanderen. Niet minder belangrijk is dat door maximaal gebruik te maken van de bestaande douaneregelingen ook een maximale kostenbesparing gerealiseerd kan worden.

Verder is Ton vanaf het ontstaan van de “Authorized Economic Operator”, beter bekend onder de afkorting “AEO”, betrokken bij de ontwikkeling en de opzet van dit programma dat de logistieke stromen tussen de wereldwijde handelsblokken veiliger moet maken zonder onnodig oponthoud door douaneprocedures.

Ton en Kneppelhout

Na ruim 26 jaar werkzaam te zijn geweest bij Meijburg & Co vond Ton een nieuwe uitdaging bij Kneppelhout. Hij kan zijn ruime ervaring niet alleen overdragen aan een nieuwe generatie, maar ook inzetten voor de advisering van de nationale en internationale klanten en daarmee een bijdrage te leveren aan de douanepraktijk van Kneppelhout.

Ton privé

“In mijn vrije tijd zit ik graag een uurtje of twee op mijn racefiets. Liefst vroeg in de ochtend, dan heb ik daarna nog een hele dag voor andere leuke dingen zoals er op uit gaan met mijn kleinzonen. Op rustiger dagen maak ik graag lange wandelingen met vrouw en hond. Met slecht weer zit ik graag achter mijn computer om mijn gedigitaliseerde versie van het Douanewetboek van de Unie te verbeteren.”

Specialismen

Branches