Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Intellectueel Eigendom

Intellectueel Eigendom

Intellectueel Eigendom (IE) omvat auteursrechten, octrooien, merken, bedrijfsgeheimen en andere juridische bescherming van innovatieve ideeën, creaties en uitvindingen. Wij begrijpen als geen ander dat deze rechten niet alleen waardevol zijn, maar ook een motor kunnen zijn voor groei en concurrentievoordeel.

Uw uitdagingen

In een creatieve onderneming kunt u te maken krijgen met een breed scala aan IE-rechtelijke kwesties:

 • Hoe beschermt u uw werk, uw merk, uw handelsnaam en uw producten?
 • Hoe zorgt u voor goede (vastlegging van) afspraken voor de exploitatie van uw creatieve werk, uw merk en de distributie van uw producten?
 • Hoe voorkomt u ongeoorloofde toegang tot, gebruik van of openbaarmaking van bedrijfsgeheimen of vertrouwelijke informatie die essentieel is voor een bedrijf en waarvan de openbaarmaking schade kan veroorzaken?

Of het nu gaat om het registreren van een uniek merk, het veiligstellen van uw uitvindingen met octrooien of het beschermen van uw creatieve werk door het handhaven van uw auteursrechten: uw uitdagingen op het gebied van Intellectueel Eigendom zijn onze zorg. In een wereld waarin ideeën snel evolueren, is het noodzaak om proactief en assertief op te treden om uw belangen te waarborgen.

Onze expertise

De advocaten actief in het intellectuele eigendomsrecht hebben veel kennis en ervaring op het gebied van het:

 • Merkenrecht
 • Handelsnaamrecht
 • Modellenrecht
 • Auteursrecht
 • Octrooirecht

Van het maken van of advies geven over overeenkomsten, tot aan bijstand bij geschillen en procedures of arbitrage: bij ons kunt u terecht met al uw vragen over Intellectueel Eigendom.

Met wie we werken

Onze klanten

Artikelen binnen ons specialisme Intellectueel Eigendom

Team advocaten Intellectueel Eigendom

Intellectueel Eigendom advocaten die net zo goed vanuit de business denken, als vanuit het wetboek. Dat is ons handelsmerk. Niet simpelweg de regels opsommen, maar het recht toepassen in uw context. Zodat we samen IE-rechtelijke kwesties voorkomen en oplossen.

Multidisciplinair. We doen dit volgens een multidisciplinaire aanpak: het team wordt afgestemd op uw vraagstuk. En indien uw vraagstuk dat behoeft werken we daarbij samen met onze collega advocaten van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoed- en omgevingsrecht, douane, sancties en exportcontrole en handel, industrie en logistiek. Zo klein als kan, zo groot als nodig is: als full-service kantoor hebben wij alle kennis in huis.

Lees meer over ons

Neem contact op

We zijn benieuwd met welk juridisch vraagstuk we u kunnen helpen. Vul onderstaand formulier in en ontvang direct advies.

  “Met een diepgaand begrip van intellectueel eigendom en een team dat zich inzet voor uw belangen, streven we naar proactieve bescherming en strategisch advies om uw creatieve inspanningen te laten floreren.”

  Joost Wery
  Partner, Advocaat

  Telefoon   +31 (0) 10 400 51 50
  Mobiel      +31 6 426 543 75
  E-mail        jw@kneppelhout.nl