Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op
Tim Hesselink

Tim Hesselink

Partner, advocaat

Telefoon+31 (0) 10 400 51 62

Mobiel    +31 (0) 6 301 778 51

Email       th@kneppelhout.nl

Ontmoet Tim

Tim is als advocaat en belastingadviseur gespecialiseerd op de terreinen van export controle en economische sancties, douanerecht en internationale handel. Hierin heeft hij ruim twintig jaar ervaring, waarvan meer dan tien jaar in de internationale douanepraktijken van EY en KPMG en drie jaar in Parijs als bedrijfsfiscalist voor een Amerikaanse multinational. Binnen zijn praktijk houdt Tim zich zowel bezig met advisering als met procesvoering. Hij combineert zijn solide (fiscale) vaktechnische kennis met zijn ervaring uit het bedrijfsleven.

Ook adviseert Tim cliënten bij het opzetten van interne controle programma’s, interne onderzoeken en bij douane- en export controle onderzoeken. Zijn expertise op het snijvlak van export controle, sanctiewetgeving en douane wetgeving komen hierbij van pas. Hij heeft veel ervaring in complexe (advies)vraagstukken en procedures, in combinatie met het aansturen van teams van advocaten en (belasting)adviseurs.

Tim is docent van het vak EU strategic controls voor de Executive Master in Customs and SC Compliance aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam als ook docent douanerecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij schrijft regelmatig als annotator voor het tijdschrift Douanerechtspraak en treedt op als gastspreker bij diverse (internationale) congressen. Tim is oprichter van de LinkedIn groep Union Customs Code (UCC), een platform voor specialisten op het gebied van douane en internationale handel (>2800 leden). Tim is sinds 2014 vermeld in de Guide to Trade & Customs Lawyers, Who’s Who Legal. Cliënten omschrijven hem als “one of the most outstanding lawyers in the Netherlands”, en voegen daar aan toe: “fantastic, not only in customs but in export controls as well”.

Tim en Kneppelhout

“In Nederland is Kneppelhout het enige kantoor met een volwaardige Customs International Trade & Regulatory praktijk, en daar maak ik graag deel van uit.”

Specialismen

Branches