Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Vastgoedrecht en Omgevingsrecht bij Hoogheemraadschap van Rijnland

Kneppelhout lawyers - Property Law and Environmental Law at 'Hoogheemraadschap van Rijnland'

Vastgoedrecht en Omgevingsrecht bij Hoogheemraadschap van Rijnland

Doorlopende ondersteuning bij onteigening, schadeclaims, waterrechtelijke en civielrechtelijke kwesties en second opinions.

“Wij zochten een juridisch adviseur met de juiste specialistische kennis, die ook nog snel kan handelen. In Kneppelhout hebben we de juiste partner gevonden.” – Aad Zonneveld, Senior juridisch adviseur bij Hoogheemraadschap van Rijnland.

2,6 miljoen droge voeten en meer dan twaalfduizend hectare schoon water. Dat is waar Hoogheemraadschap van Rijnland in het gebied tussen Velsen en Gouda voor zorgt. Verder behoren waterveiligheid en waterzuivering tot de belangrijkste taken van dit overheidsorgaan. Kortom, alles voor een duurzaam, waterrijk leefgebied, waar we ook in de toekomst nog kunnen wonen, werken en genieten.

“Wij zijn een overheidsorganisatie, maar niet afhankelijk van het Rijk, de provincie of gemeente. Daarnaast hebben we veel te maken met juridische vraagstukken. Dit komt onder andere door de hoeveelheid eigendommen van Rijnland, die reikt van kades tot dijken, en van zuiveringsinstallaties tot woningen. Om het beheer van het grote gebied uit te voeren moeten er dagelijks veel besluiten genomen worden die gepaard gaan met bezwaar en beroep. Dit behandelen we zoveel mogelijk met ons interne team. Maar gezien de hoeveelheid werk en de benodigde specialistische kennis en snelheid bij sommige vraagstukken besteden we dit ook uit. In advocatenkantoor Kneppelhout hebben wij de juiste partner gevonden die ons al meer dan tien jaar structureel ondersteunt.”

De uitdaging

“Bij Kneppelhout vonden we de specialismen die wij nodig hebben, samen met de snelheid en kwaliteit die je graag ziet.”

“Tien jaar geleden kwamen we via een aanbesteding in contact met Kneppelhout. Al snel werd duidelijk dat bij dit advocatenkantoor alles samenkomt waar wij als waterschap behoefte aan hebben. Zij hebben de specialismen in huis waar wij mee te maken hebben. Denk aan civiel recht, waterrecht en onteigeningsrecht. Dit laatste type recht gaat gepaard met gevoelige kwesties en ingewikkelde belangen. Fouten kun je je niet permitteren. Kneppelhout heeft laten zien dat ze dit specifieke recht tot in de puntjes beheersen. Daarop hebben ze enorm gescoord bij ons.

“Ook werd al snel duidelijk dat zij hoge kwaliteit leveren, snel schakelen en bijdragen aan onze integriteit en betrouwbaarheid. Omdat wij vertrouwen op hun expertise, vooral als het om heel grote belangen of veel geld gaat, schakelen we Kneppelhout regelmatig in voor een second opinion. Dit is voornamelijk het geval bij schadeclaims, waarbij we via de verzekeraar een advocaat toegewezen krijgen.”

De dienstverlening

“Al meer dan tien jaar kan ik rekenen op de snelheid, expertise en kwaliteit van Kneppelhout.”

Aad: “De eerste kennismaking met Kneppelhout is dus al een jaar of tien geleden, maar weet ik nog heel goed. Ik kwam in contact met Gert-Jan de Jager, een bevlogen jurist. Zijn benadering was heel persoonlijk en laagdrempelig. We gingen gewoon een normaal, prettig gesprek van mens tot mens aan, waar het uitgangspunt was – en dat is het nog steeds – ‘vertel eens wat er aan de hand is en waarmee kunnen we helpen?’. Het werd mij meteen duidelijk: dienstverlening staat bij Kneppelhout op nummer één. En het mooiste? Dat weten ze al ruim tien jaar vol te houden!”

De samenwerking

“We werken al jaren samen, en dat blijf ik graag voortzetten. Ik raad Kneppelhout ook geregeld aan bij collega-waterschappers.”

“Alle vraagstukken die Kneppelhout de afgelopen jaren heeft behandeld zijn naar onze tevredenheid opgelost. Dat is natuurlijk een goede basis voor een verdere samenwerking. Ook heel prettig zijn de ontzettend korte lijnen. In mijn werk spant het er namelijk vaak om. Moet er bijvoorbeeld een kort geding aangespannen worden of niet? Zelf ben ik dan ook in spanning: gaat het goed komen en lukt het op tijd? Bij Kneppelhout kan ik daar op rekenen. Ik kan mailen, bellen of appen en ik heb meteen met de juiste specialist te maken. En dat vind ik heel mooi.”