Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Ondernemingsrecht en Handel, industrie en logistiek bij Tsubaki

Kneppelhout advocaten - Ondernemingsrecht en Handel, industrie en logistiek bij Tsubaki

Ondernemingsrecht en Handel, industrie en logistiek bij Tsubaki

Ondersteuning bij diverse (internationale) juridische vraagstukken, waaronder overnames en exclusiviteitsclaims.

“Kneppelhout staat ook bij onze collega’s in Japan bekend als gerenommeerde en gewaardeerde samenwerkingspartner. Dat is een mooie en terechte verdienste van de advocaten van Kneppelhout.” – Jean-Paul Frishert, Financial Director Tsubakimoto Europe B.V.

Tsubakimoto Chain Co. is na de oprichting in 1917 uitgegroeid tot ‘s werelds voornaamste producent van topkwaliteit aandrijf- en transportkettingen en aanverwante aandrijfcomponenten voor uiteenlopende branches, waaronder de voedsel- en frisdrankenindustrie. Tsubakimoto Europe B.V. bedient klanten op de Europese markt, Afrika en het Midden-Oosten vanuit het Europese hoofdkantoor in Dordrecht.

Jean-Paul: “Naast bedrijfseconoom ben ik jurist. Hierdoor kunnen wij juridische kwesties veelal zelf oplossen. Toch komt het wel eens voor dat ik er geen tijd voor heb of er behoefte is aan een bepaalde expertise. In deze gevallen betrek ik advocatenkantoor Kneppelhout er graag bij. Door ons internationale karakter is het prettig om met een kantoor samen te werken dat raad weet met verschillende culturen. Inmiddels staat Kneppelhout ook bij onze collega’s in Japan bekend als gerenommeerde en gewaardeerde samenwerkingspartner. Dat is een mooie en terechte verdienste van het goede werk van de advocaten van Kneppelhout.”

De uitdaging

“We kregen te maken met een claim en moesten op zoek naar een advocatenkantoor. De Rotterdamse mentaliteit van Kneppelhout, ‘handen uit de mouwen’, past heel goed bij ons.”

“Enkele jaren geleden kregen wij te maken met een internationaal juridisch vraagstuk. Hier ging een langdurig traject aan vooraf in verband met het beëindigen van het exclusiviteitscontract met een Zuid-Europese distributeur. Toen het einde van dit traject naderde, besloot de partij een jurist in te schakelen en kregen we te maken met een claim. Vanuit daar ontstond de behoefte aan een advocatenkantoor dat ons hierbij kon bijstaan. Hierbij was het voor ons belangrijk dat het een kantoor was met enig statuur, maar ook binnen ons budget paste. Na wat speurwerk en een rondvraag sprong Kneppelhout er voor ons uit. De goede berichten uit mijn netwerk gaven aanleiding om te veronderstellen dat Kneppelhout de juiste match was met onze organisatie en het vraagstuk”, vertelt Jean-Paul.

“De expertise op het gebied van onder andere ondernemingsrecht en overeenkomstrecht was een grote meerwaarde, evenals de ruime ervaring met internationale conflicten en ‘feeling’ met verschillende culturen. We gingen de samenwerking aan en aan de verwachtingen werd meer dan voldaan.”

De dienstverlening

“Het eerste project verliep uitstekend en al snel ontstond er een vertrouwensband en een langdurige samenwerking.”

Jean-Paul: “Naar aanleiding van de exclusiviteitskwestie ontstond er een nieuw project, een asset deal. Hierdoor kwamen we in contact met onder andere Evert-Karel Ditvoorst. Door deze nauwe samenwerking en versterkte verbinding ging het schakelen steeds sneller. Ook hadden de advocaten de juiste M&A-kennis in huis en waren daarmee de ideale match. Ook heel prettig: de korte en krachtige communicatie.”

“Na deze, met succes afgeronde, deal hebben wij vaker samengewerkt aan dergelijke projecten. Maar ook bij andere juridische vraagstukken, onder andere op het gebied van arbeidsrecht en contractrecht, weten we Kneppelhout te vinden. Zodoende kennen we steeds meer mensen bij Kneppelhout. Ik waardeer de netwerkborrels en lezingen die regelmatig worden georganiseerd dan ook zeer. Zo kan ik als bedrijfsjurist mijn kennis bijspijkeren en het is een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de medewerkers en expertises van Kneppelhout.”

De samenwerking

“Kneppelhout staat ons al geruime tijd bij met gedegen adviezen. Ze hebben al vele kwesties in goede banen geleid.”

“Als iemand zou vragen ‘weet je een goed advocatenkantoor?’, dan zou ik Kneppelhout absoluut aanbevelen. De langdurige samenwerking zegt denk ik al genoeg. Dit past overigens ook helemaal in het verwachtingspatroon van ons Japanse moederbedrijf: een lange termijn commitment, met hoge kwaliteit, transparante communicatie en goede pricing.”