Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Als ondernemer juridische ondersteuning nodig?

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Heeft u een ondernemingsrecht advocaat nodig? De advocaten van Kneppelhout helpen u graag verder met praktische adviezen en juridische bijstand.

Vrijwel iedere ondernemer, aandeelhouder of bestuurder krijgt wel eens te maken met een ondernemingsrechtelijke kwestie. Bij dit brede scala aan juridische vraagstukken wilt u gedegen en praktisch advies, zodat u zich kunt blijven focussen op het ondernemen. En daar kunnen de ondernemingsrecht advocaten van advocatenkantoor Kneppelhout u bij helpen.

Wat is ondernemingsrecht?

Ondernemingsrecht, in het Engels ‘Corporate Law’, is een onderdeel van privaatrecht. Dit rechtsgebied houdt zich onder andere bezig met de interne organisatie van rechtspersonen, voornamelijk bedrijven met een winstoogmerk, met aansprakelijkheden van bestuurders, aandeelhouderskwesties en overnames. Ondernemingsrecht kent daarnaast een onderverdeling:

  • Rechtspersonenrecht, het rechtsgebied dat gaat over alle rechtspersonen.
  • Vennootschapsrecht, het rechtsgebied met een focus op besloten vennootschappen en naamloze vennootschappen.

De kern van ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht is een veelomvattend rechtsgebied. Dat komt door de vele factoren die van invloed zijn op de gezondheid van een onderneming. Hierbij kunt u denken aan de juridische inrichting, nieuwe samenwerkingsvormen, het kopen of verkopen van een onderneming, de samenwerking tussen de bestuurders, commissarissen, aandeelhouders en aan bestuurdersaansprakelijkheid.

Praktische voorbeelden van ondernemingsrecht

Advocatenkantoor Kneppelhout heeft diverse advocaten in huis met ieder hun eigen expertise. Hierdoor kunnen we uiteenlopende stakeholders bij een onderneming, zoals de ondernemers, aandeelhouders en bestuurders uit diverse branches helpen bij ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Enkele praktische voorbeelden:

  • Hoe organiseert u uw corporate governance en blijft u voldoen aan de wet- en regelgeving?
  • Hoe leidt u een fusie of overname in goede banen voor alle betrokken stakeholders?
  • Hoe zorgt u voor een goede samenwerking tussen de bestuurders, commissarissen en aandeelhouders?
  • Hoe gaat u efficiënt en effectief te werk bij een herstructurering of insolventie?
  • Wat moet u doen bij een dreigend geschil en hoe voorkomt u escalatie?

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

Als ondernemer kunt u op diverse manieren juridisch advies of juridische bijstand nodig hebben. Wat uw situatie ook is, onze ondernemingsrecht advocaten denken met u mee. Wij zorgen ervoor dat de juridische zaken van uw onderneming goed geregeld zijn.

Onze ondernemingsrecht advocaten:

  • lossen ondernemingsrechtelijke geschillen op. Wij staan u bij, zowel bij de rechtbank als in arbitrage, of u nu de eiser of gedaagde bent.
  • voorkomen een juridisch geschil door te zorgen voor duidelijke afspraken, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn. Zo denken wij mee bij het ontwerpen van overeenkomsten en geven wij advies bij de keuzes waar u als ondernemer voor kan staan.

Advocatenkantoor Kneppelhout & ondernemingsrecht

Kneppelhout is een vooruitstrevend advocatenkantoor in Rotterdam, dat zich kenmerkt door de inventieve advocaten die praktisch denken en doelgericht handelen. Al meer dan veertig jaar zijn wij expert in onder andere ondernemingsrecht: wij staan u bij met praktische adviezen.

Kneppelhout is gevestigd in Rotterdam en bedient klanten uit de regio, in de rest van Nederland en internationaal. Benieuwd wie u voor zijn gegaan? Lees hier de ervaringen van onze klanten.

“Gevraagd en ongevraagd advies. Dat is hoe we je helpen geschillen op te lossen én te voorkomen. Als professionele doemdenkers onderkennen we de valkuilen. Met die kennis geven we praktische adviezen, in normaal Nederlands. ”
– Evert-Karel Ditvoorst, partner en advocaat Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht heeft raakvlakken met arbeidsrecht, intellectueel eigendom, handel, industrie en logistiek en ook met vastgoed- en omgevingsrecht en douane, sancties en exportcontrole. Dat is het voordeel van een full-service kantoor: we zijn zo klein als kan en zo groot als nodig is.

Lees meer over ons

Meer weten over ondernemingsrecht?

Heeft u of bent u betrokken bij een onderneming en wilt u meer informatie over ondernemingsrecht en hoe onze advocaten u op weg kunnen helpen? Lees hier meer over onze dienstverlening of neem direct contact op met ons team ondernemingsrecht.