Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Verslag Voedselveiligheid Seminar Maart 2016

Voedsel, er is veel om te doen. Met name voedselveiligheid is de laatste tijd in het geding; bijna wekelijks is er wel een recall in het nieuws die impact heeft op mens en maatschappij. Steeds vaker worden we geconfronteerd met problemen rondom de kwaliteit van ons eten en de gevolgen van slechte voeding voor onze gezondheid.

Maar hoe als food-professional met al deze media-bombarie om te gaan? Wat is nu echt belangrijk? Wat mag u claimen over voeding en gezondheid? En wat eigenlijk precies te doen bij een recall? Donderdag 24 maart organiseerden wij in samenwerking met de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging het seminar ‘van productie tot recall’. Zo was het:

 

Meike de Jong, bekend van het RTL Nieuws, zat het evenement voor in Boerderij Mereveld te Utrecht. Tot de sprekers behoorden advocaat Marijn van Tuijl (over de praktische gevolgen van een recall), advocaat Gert-Jan de Jager (over toezicht en vervolging door de NVWA), Senior Food Consultant Cees van Elst (over compliance en recalls) en microbioloog dr. Rijkelt Beumer (over de grens tussen veilig en onveilig voedsel.) 

Dit event werd mede mogelijk gemaakt door

Meer informatie

Artikelen en klantverhalen binnen dit specialisme