Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Een delegatie van het Nationaal Volkscongres van China op bezoek bij Kneppelhout

Op dinsdag 26 september hadden wij het voorrecht een delegatie te ontvangen van de heer Wang Ruihe, lid van the Standing Committee of the National People’s Congress of China en de Deputy Director of the Subcommittee of Legal Affairs of the Standing Committee of the National People’s Congress of China. Kneppelhout is zeer vereerd dat deze overheidsdelegatie ons kantoor heeft gekozen voor het bezoek. Onze China Practice heeft deze dag in samenwerking met de sectie HIL (Handel, Industrie & Logistiek) verzorgd. In deze blog vertellen wij meer over het verloop van deze dag.

In China is men bezig met het voorbereiden van een nieuwe wet om de tenuitvoerlegging van vonnissen te verbeteren. De reden dat deze overheidsdelegatie naar Nederland, en specifiek ook naar ons kantoor is afgereisd, is omdat zij graag meer willen weten over het Nederlandse rechtsstelsel op dit vlak.

Tijdens deze lunch trapte Marc Padberg (Advocaat bij Kneppelhout) af en verzorgde een uitgebreide introductie van ons kantoor en de aanwezige collega’s van de China Practice en de sectie HIL. Vervolgens heeft Céline Goedhart (Advocaat bij Kneppelhout) in samenwerking met Victor Zheng (Manager China Practice) een presentatie verzorgd waarbij diverse onderwerpen aan bod kwamen, waaronder: executieprocedure, openbare executie veiling, beslag op aandelen, derdenbeslag, pluraliteit van schuldeisers en uiteraard de recente ontwikkelingen op het gebied van civiele tenuitvoerlegging in Nederland en de Europese Unie.

Deze presentatie werd gevolgd door een introductie van de grote successen die zijn geboekt in de opbouw van de rechtsstaat in China sinds de hervorming. Tevens werd er een uiteenzetting gegeven van de huidige procedures in China op het gebied van de tenuitvoerlegging van vonnissen. Deze toelichtingen werd verzorgd door de heer Wang Ruihe. Naar aanleiding van deze toelichting kwam een goede discussie op gang waarbij over en weer vragen werden gesteld en kennis werd gedeeld.

De middag werd afgesloten met het maken van een aantal foto’s van het uitzicht op Rotterdam vanuit ons kantoor en een plenaire foto met de afvaardiging vanuit het Nationaal Volkscongres van China en de betrokken collega’s van Kneppelhout. Het was een waardevolle middag waarbij wij onze samenwerking en band met China weer hebben zien groeien.

 

Een delegatie van het Nationaal Volkscongres van China op bezoek bij Kneppelhout

Artikelen en klantverhalen binnen dit specialisme