Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Joost Wery

Partner, advocaat

Telefoon +31 (0)10 400 51 00

Mobiel     +31 6 426 543 75

Email        jw@kneppelhout.nl

Ontmoet Joost

Joost is een advocaat met veel praktijk- en proceservaring. Hij is vertrouwensman voor internationale (vaak Duitse of Zwitserse) zakelijke klanten die in Nederland actief zijn of willen worden. Hij staat bekend om de creatieve, enthousiaste en solide manier waarop hij zaken aanpakt. Hij heeft brede ervaring met zaken over internationale handel, logistiek, verzekeringen en intellectueel eigendom. Joost studeerde af op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht en heeft de postdoctorale Grotius-specialisatieopleiding Vervoerrecht afgerond. Hij publiceert daarnaast regelmatig in vaktijdschriften.

Joost en Kneppelhout

Joost was sinds 2005 advocaat bij een Nederlands-Duits kantoor en werd daar in 2016 partner. Na enkele jaren fuseerde zijn kantoor tot één van de 35 grootste advocatenkantoren van ons land. Met die ondernemerservaring op zak vond Joost in 2024 een nieuwe uitdaging als partner Handel Industrie en Logistiek bij Kneppelhout. Joost adviseert, stelt overeenkomsten op, onderhandelt en procedeert op het gebied van het handelsrecht, voor Nederlandse, maar ook veel voor internationale (DACH) klanten. Bij Kneppelhout leidt Joost ook de ‘Deutsche Praxis’ (Duitse praktijk).

“Ik houd ervan om te winnen op basis van goede argumenten. Ik wil weten hoe dingen zitten en geef graag duidelijkheid. De advocatuur is een creatief vak. Als advocaat bepaal je waar de zaak over moet gaan. Zoals bij voetbal de spits de kans creëert en het doelpunt maakt, dat de scheidsrechter toekent, zo vind je als advocaat de doorslaggevende feitelijke en juridische gronden die de rechter overtuigen. Kneppelhout is de club met het beste team om met expertise, talent en volharding een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”

Joost privé

“Ook privé ben ik creatief en positief ingesteld. Ik zoek privé op de fiets de rust van de natuur op en lees graag een goed boek. Verder houd ik mij graag bezig met politiek. Zo zet ik mij de laatste tijd als bestuurslid van de stichting High-Speed Rail Nederland in voor het realiseren van een hogesnelheidsspoorlijn naar Duitsland.”

Specialismen

Branches