Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

29 maart 2023 | Roundtable: Startup for Startups – 6 belangrijke juridische uitdagingen voor startende ondernemers

Over de roundtable

Het aantal bedrijven in Nederland is afgelopen jaar opnieuw gegroeid. Volgens de Kamer van Koophandel (KVK) ging het aantal bedrijven van bijna 2,2 miljoen aan het begin van vorig jaar naar ruim 2,3 miljoen aan het einde van 2022. Dat komt neer op een groei van 5,7 procent.

Het hebben van alleen een goed idee is niet voldoende om succesvol te zijn. Als ondernemer van een startup komt u namelijk voor uitdagingen te staan, en dat begint al direct bij inschrijving bij de KVK. Tijdens de roundtable bespreken we onderstaande vraagstukken:

  • Welke rechtsvorm kies ik voor mijn bedrijf?
  • Dien ik een overeenkomst op te stellen bij het leveren van een product of dienst? En welke elementen bevat een dergelijke overeenkomst?
  • Is het verstandig om algemene voorwaarden te hebben? En wat in deze voorwaarden is dan van belang?
  • Hoe ga ik om met de verwerking van persoonsgegevens en de AVG?
  • Met welke informatieplicht krijg ik te maken bij het aangaan van online transacties (overeenkomsten)?
  • Hoe ga ik om met geschillen tussen leveranciers en klanten, maar ook tussen aandeelhouders en bestuurders onderling?

Daarnaast zal een startup aanschuiven om zijn ervaringen uit de praktijk met u te delen: Waar liep hij tegenaan tijdens de opstartfase van zijn onderneming? Waarom is het belangrijk dat bovenstaande juridische uitdagingen direct worden getackeld? Wat heeft hem dit opgeleverd? Wat is zijn belangrijkste advies van ondernemer tot ondernemer?

Verder bieden we u uiteraard de mogelijkheid om andere vraagstukken voor te leggen aan onze advocaten Ondernemingsrecht.

Aanmelden

De roundtable vindt plaats op woensdag 29 maart om 8.30 uur en duurt in totaal 1 uur, met aansluitend de mogelijkheid om te netwerken. We organiseren de roundtable bij ons op kantoor in de Willemswerf te Rotterdam. We verzorgen ook een lekker ontbijt. De roundtable is met name bedoeld voor:

  • Eigenaren van startups;
  • Investeerders in startups.

Interesse om de roundtable bij te wonen? Meld u zich dan aan via onderstaand formulier. U ontvangt meteen een bevestiging van uw aanmelding.