Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

2 juni 2022 | Seminar: Personal Information Protection Law of China (PIPL) in een notendop

Over het seminar

Vorig jaar is op 1 november 2021 de Wet bescherming van persoonsgegevens van de Volksrepubliek China in werking getreden (Personal Information Protection Law of China (PIPL)).

De nieuwe wetgeving omvat 8 hoofdstukken en 74 artikelen, waaronder regels inzake de verwerking van persoonsgegevens, regels inzake grensoverschrijdende doorgifte, rechten van personen bij de verwerking van persoonsgegevens, verplichtingen van verwerkers, plichten van autoriteiten en aansprakelijkheden. Maar wat voor effect heeft deze nieuwe wetgeving op buitenlandse ondernemingen die gegevens verkrijgen in verband met hun investeringen in China of hun samenwerking met Chinese ondernemingen? Tijdens dit seminar gaan we hier dieper op in en vertrekken we u informatie over de werking van de wet en de relevante vereisten en verplichtingen bij de verwerking of overdracht van persoonsgegevens buiten China.

Tijdens het seminar bespreken we de volgende vier vraagstukken:

  • Wat houdt PIPL exact in?
  • Wat is de impact van PIPL op uw activiteiten in China?
  • Hoe zorgt u voor goede naleving van PIPL inzake het verzamelen van persoonlijke informatie in China en het overdragen en verwerken van dergelijke informatie buiten China?
  • Wat zijn praktijkvoorbeelden en praktische tips, inzake naleving van PIPL?

Daarnaast bieden we u uiteraard de mogelijkheid om andere vraagstukken voor te leggen aan onze advocaten van onze China Practice.

Aanmelden

Het seminar vindt plaats op donderdag 2 juni om 15.30 uur en duurt in totaal 1,5 uur, met aansluitend de mogelijkheid om te netwerken. We organiseren het seminar bij ons op kantoor in de Willemswerf in Rotterdam.

Het seminar is met name bedoeld voor management en juridische adviseurs van:

  • Nederlandse bedrijven die zaken of bedrijven in China hebben
  • Nederlandse bedrijven die van plan zijn zaken of bedrijven in China te beginnen

Interesse om het seminar bij te wonen? Stuur dan een e-mail naar Victor Zheng, Manager China Practice (vz@kneppelhout.nl) of geef uw aanmelding telefonisch door via 010-400 5135. Dan zetten wij zetten u op de lijst.