Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

1 juni 2023 | Roundtable: Gezondheidsclaims op levensmiddelen – wat wel en niet mag

Over de roundtable

Op 1 juni a.s. praten wij u graag bij over gezondheidsclaims op levensmiddelen. Dit mede naar aanleiding van een recente uitspraak van de Reclame Code Commissie over het aanprijzen van de gezonde effecten van een product dat een novel food bleek (‘NMN Kuur’ – Foylab). Novel foods zijn voedingsmiddelen en ingrediënten die niet vóór 15 mei 1997 binnen de EU als voedingsmiddel werden verkocht.

Voor een goed begrip van novel foods staan wij deze middag ook stil bij de regelgeving en handhaving rond novel foods. Daarnaast bieden we u uiteraard de mogelijkheid om andere vraagstukken voor te leggen aan onze advocaten.

Aanmelden

De roundtable vindt plaats op donderdag 1 juni om 15.00 uur en duurt in totaal 2 uur, met aansluitend de mogelijkheid om te netwerken. We organiseren de roundtable bij ons op kantoor in de Willemswerf te Rotterdam. De roundtable is met name bedoeld voor:

  • Juristen bij levensmiddelenbedrijven
  • Quality-managers bij levensmiddelenbedrijven

Interesse om de roundtable bij te wonen? Meld u zich dan aan via onderstaand formulier. U ontvangt meteen een bevestiging van uw aanmelding.