Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

9 mei 2023 | Arbeidsrechtelijk ontbijt – Ontslag op staande voet: waar moet u als werkgever rekening mee houden?

Over de ontbijtsessie

Soms doet er zich op de werkvloer een situatie voor, waarbij u als werkgever het liefst direct afscheid wil nemen van uw werknemer. Het geven van een ‘ontslag op staande voet’ is dan een mogelijkheid.

Maar, als werkgever moet u niet vergeten dat het ontslag op staande voet een drastische maatregel is. De werknemer heeft dan per direct geen salaris, geen recht op een transitievergoeding en geen recht op een WW-uitkering. Om deze reden moet u als werkgever bij elke casus waar een ontslag op staande voet overwogen wordt, alle voors en tegens van het ontslag afwegen.

Tijdens de ontbijtsessie zal worden stilgestaan bij de vraag in welk geval nu een ontslag op staande voet kan worden gegeven en welke omstandigheden u als werkgever bij die keuze tot ontslag in acht moet nemen. Daarnaast komt ook een aantal stringente wettelijke bepalingen aan de orde die bij een ontslag op staande voet in acht moeten worden genomen.

Aanmelden

De ontbijtsessie vindt plaats op dinsdag 9 mei om 08.00 uur en duurt in totaal ongeveer een uur. We organiseren de sessie bij ons op kantoor in de Willemswerf te Rotterdam en zorgen uiteraard voor een goed ontbijt. De sessie is met name bedoeld voor:

  • Management
  • HR

Interesse om de sessie bij te wonen? Meld u aan via onderstaand formulier. U ontvangt meteen een bevestiging van uw aanmelding.