Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Marc Padberg, partner bij Kneppelhout, zoekt opvolger

ROTTERDAM – Per 1 januari 2022 draagt Marc Padberg (62) zijn positie als Managing Partner over aan collega Elise Oonincx-Vreeburg. Marc zal zich andermaal gaan focussen op het uitbouwen van de Internationale Handel, Logistiek, Douane, Sancties en Exportcontrolepraktijk van Kneppelhout. Daarnaast staat het aantrekken van nieuwe talenten die mogelijk in zijn voetsporen zullen treden hoog op zijn agenda. We spraken Marc over zijn plannen en zijn ideale opvolger.

Marc, je gaat nieuw talent klaarstomen als jouw opvolger. Waarom zou iemand voor deze kans willen gaan?

“Dat klopt. Aan alles komt een eind en ik maak graag ruimte voor nieuwe talenten. Daar begin ik ruim op tijd mee, want we hebben bij Kneppelhout een duidelijke ambitie voor de komende jaren. Hierdoor komt er voor gedreven advocaten een unieke kans om zelfstandig ondernemer te zijn binnen een divers en modern kantoor. Samen met Tim Hesselink en mij ga je onze praktijk verder uitbouwen en onze toekomstvisie waarmaken.”

Het nieuwe talent gaat dus direct met jou samenwerken. Wat kenmerkt jou als advocaat, persoon en Senior Partner?

“Ik ben gedreven en wil graag winnen, maar niet ten koste van alles. Je zou het bij een advocaat wellicht niet verwachten, maar ik ben vrij conflictmijdend. In de praktijk zie ik dat conflict vaak contraproductief werkt. Mijn insteek is dan ook: zacht als het kan, hard als het moet. Dat kenmerkt mij eigenlijk in alle rollen die ik heb. Ik werk overigens samen met niet alleen Tim, maar ook met drie relatief jonge, uiterst ambitieuze teamleden en twee seasoned of counsels. Daar zal jij als nieuw teamlid ook mee werken. En die drie zijn natuurlijk ook onze toekomst”.

Wat zoek je in een nieuw talent?

“Ik zoek iemand met uitgebreide ervaring als advocaat, het liefst met een internationale focus. Je moet je weg kennen binnen het domein van Internationale Handel, Logistiek, Douane, Sancties en Exportcontrole. Dat betekent dat zaken als verkoop-, vervoer, opslag- en distributieovereenkomsten gesneden koek voor je zijn. Je weet hoe de supply chain werkt en je hebt inzicht in de rol van handelshuizen, banken en verzekeraars. Kortom, je moet je thuisvoelen in dit rechtsgebied en in de cultuur. Wel nog goed om te zeggen: ik staar me niet blind op een profiel. Wij vinden ambitie wel essentieel. Zo moet het nieuwe talent de wens en de capaciteiten hebben om direct of op korte termijn voor het partnerschap te gaan. De boel met Tim en mij op sleeptouw kunnen nemen.”

Wat maakt voor jou het rechtsgebied Internationale Handel, Logistiek, Douane, Sancties en Exportcontrole interessant?

“In de handel en logistiek vind je eigenlijk alles wat je kunt bedenken aan rechtsvragen. De vraagstukken hebben bovendien vaak een internationaal karakter. Je komt hierdoor in aanraking met allerlei mooie mensen en culturen. Toen ik in het begin van mijn carrière startte met dit rechtsgebied, werd het mij al snel duidelijk dat de kwesties heel concreet zijn. Je kunt je er echt iets bij voorstellen. Vergelijk een zending gestolen kostbare Zwitserse horloges tijdens vervoer door de lucht van Nederland naar de Verenigde Staten maar eens met een ingewikkelde syndicated loan. Dat maakt mijn werk het allerleukst.”

En wat maakt het werken bij Kneppelhout wat jou betreft uniek?

“We hebben een laagdrempelige bedrijfscultuur, die zich op allerlei manieren uit. Zo wordt ons kantoor gevormd door open ruimtes, waar collega’s van verschillende afdelingen door elkaar zitten. Ik zit bijvoorbeeld tegenover onze marketing manager. Dat is dé manier om snel te schakelen en kennis over te dragen. Deze bedrijfscultuur trekken we ook door naar klanten. We staan voor een no-nonsense aanpak, praktische adviezen en blijven zoveel mogelijk weg van vakjargon.”

En hoe is de teamdynamiek?

“Laten we zeggen dat we goed zijn in het combineren van het nuttige en het aangename. Zo hebben wij net weer eens bij mij thuisgezeten om te brainstormen over allerlei plannen. Bijvoorbeeld om als groep op pad te gaan, graag naar Londen, om klanten en andere kantoren te bezoeken. Op vrijdagmiddag laten we het nuttige graag varen en verplaatsen we ons naar onze stamkroeg Het Witte Huis in Rotterdam.”

Marc, genoeg reden dus om contact op te nemen! Stel, iemand heeft interesse, wat moet diegene doen en wanneer?

“Ik zou graag in de eerste helft van 2022 nieuwe teamleden erbij willen hebben, dus ik zou zeggen: neem zo snel mogelijk contact op. Gezien dat de meeste cv’s tegenwoordig uitstekend zijn, ga ik graag meteen met potentiële kandidaten in gesprek. Dus stuur een e-mail naar mpd@kneppelhout.nl voor een afspraak om eens te bellen of koffie te drinken.”

Artikelen en klantverhalen binnen dit specialisme