Klanten
staan centraal
40+ jaar
juridisch expert
Nationaal
en internationaal
Neem contact op

Ondernemingsrecht bij BEAT Cycling

Naast de klant- Kneppelhout x BEAT Cycling Club

In deze video heeft onze collega Evert-Karel Ditvoorst een gesprek met Edwin Gulickx, oprichter van BEAT, tijdens het beoefenen van één zijn grote passies: wielrennen.

Ondernemingsrecht bij BEAT Cycling

Ondersteuning bij contracten en bijstaan bij juridische geschillen met een sponsor.

“Er hing heel veel af van de rechtszaak. Het is dan ook erg prettig dat alles tot een goed einde is gekomen met behulp van advocatenkantoor Kneppelhout.” – Edwin Gulickx, Co-founder bij BEAT Cycling.

De wielerwereld veranderen, dat is de doelstelling van BEAT Cyling. Sinds 2017 richten zij zich dan ook op de verbinding tussen hun community en de professionele wielrenners, waarbij er samen wordt gewerkt aan de introductie van een nieuw, duurzaam model in de professionele wielersport.

“BEAT brengt gelijkgestemden samen in een fanatieke community, waarin we elkaar inspireren. Inmiddels zijn er vanuit de BEAT Cycling community twee professionele wielerploegen opgericht: een op de baan en een op de weg. Ook zijn er meerdere ledenteams in oprichting.”

De uitdaging

“Vorig jaar zijn we in conflict gekomen met een van onze sponsoren. Zij wilden hun contract wijzigen.”

“Kneppelhout is vanaf de oprichting van BEAT Cycling bij ons betrokken. Wij werken dus al heel wat jaren samen met Evert-Karel Ditvoorst. Bij de start hebben ze ons geholpen met het opstellen van contracten en waren ze onze juridische vraagbaken bij allerhande vraagstukken.

Vorig jaar zijn we in conflict gekomen met een van onze sponsoren. Zij wilden hun contract wijzigen. We zouden het moeten doen met een schijntje van het afgesproken bedrag. Al snel werd duidelijk dat we er zelf niet uit zouden komen. Uiteindelijk is dit uitgemond in drie rechtszaken. Dezelfde sponsor wilde namelijk onze banners een jaar langer inzetten. Dat werd een nieuw conflict, omdat wij te maken hebben met het portretrecht van onze renners. Ook werd tegen de eerste gewonnen zaak hoger beroep aangetekend, wat we weer wonnen. Het geschil met de banner is uiteindelijk opgelost met een schikking.

Ik ben heel blij dat het conflict tot een goed einde is gekomen. De sponsordeal was cruciaal voor ons dat jaar.”

 

De dienstverlening

“Bij Kneppelhout weet je altijd waar je aan toe bent. En dat is wat je wilt van een advocatenkantoor.”

“Naast het feit dat Kneppelhout de zaken in ons voordeel heeft opgelost, vind ik de down to earth aanpak en communicatie van Kneppelhout altijd heel fijn. Er wordt verteld hoe het is, zonder poespas. Er wordt niet naar de mond gepraat: er wordt eerlijk gezegd als iets niet goed zit. Je vragen worden goed beantwoord en je wordt altijd snel teruggebeld. Heel prettig. Kortom, je weet altijd waar je aan toe bent en dat is wat je wilt van een advocatenkantoor.”

De samenwerking

“Kneppelhout is vanaf onze oprichting bij ons betrokken. Tel daar de gewonnen zaken bij op en je hebt te maken met een betekenisvolle verbintenis.”

Edwin: “We zijn bij Kneppelhout terechtgekomen via mijn netwerk. Na ons eerste contact kreeg ik een goed gevoel bij het advocatenkantoor. Er was direct een klik, onder andere door de gedeelde interesse in de wielersport. Uiteindelijk is Kneppelhout ook een van onze sponsoren geworden!

We hebben al zo’n geschiedenis met elkaar. De advocaten van Kneppelhout zijn sinds de oprichting bij ons betrokken en de intensieve samenwerking tijdens rechtszaken scheppen ook een band. Voor juridische vraagstukken zie ik Kneppelhout dan ook echt als vaste partner.”